Ne nedir?


  Bu sayfada sizinle doğru bilinen yanlışları ve yanlış bilinen doğruları konuşalım istedim...




  •      En çok karşı karşıya kaldığım cümle şu olmakta '' pasta güzel olsun,işte kreması az olsun'' ..Birçok kişi ve özellikle kadın müşterilerimizin beklentileri bu yönde...şimdi size bir iki cümle ile ne nedir bunu anlatmak istiyorum...
               Öncelikle pastacılıkta temel krema dediğimiz 'creme patisserie' yani pastacı kreması genellikle birçok kişinin doğallığı ve lezzeti ile tercih ettiği,bizlerin de ekler,profiterol,meyveli pastalar,tartlar gibi birçok üründe kullandığımız krema :)



              İkincisi marketlerde paket halinde satılan ve şekersiz olan,çırpıldığında kabaran,şeker ile çırpıldığında ise gerçek bir lezzet olan HAYVANSAL kremadır..Pastacılıkta ise bizler yıllardır tedarikçiler tarafından bunun bir benzeri olan ve adına MANDIRA ŞANTİSİ dediğimiz şantiye ulaşabilmekteyiz..Bu şantiyi perakende olarak bulmanız imkansız gibidir..

              Son olarak ise sizlerin hep bahsettiği ve fiyat açısından çok farklı bir ürün yelpazesine sahip Toz ve Bitkisel sıvı kremadır (ŞANTİ)..Sizi belki de pastalardan soğutan vıcık vıcık yağ bazlı,yemesi ve hazmı zor olan bu şantileri toz hali ile marketlerde kutulu bulabilmektesiniz..Ancak genelleme yapmak olmaz çünkü günümüzde harika sonuçlarla bizlere ulaşan bitkisel şantiler de AZ DA OLSA mevcut :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder